علل سرطان مثانه

یک فرد سیگاری ۵۰ برابر شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان مثانه دارد.

سرطان مثانه، بیشتر در مردان سفیدپوست بالای ۴۰ سال دیده می شود. وجود سابقه سرطان مثانه یا مجاری ادراری در خانواده‌ی نزدیک، احتمال ابتلا سایر اعضا را تشدید می‌کند.

شغل هایی که با مواد شیمیایی سرو کار دارند. افرادی که در آزمایشگاه ها کار می کنند و یا افرادی که در قسمت های نفتی شرکت نفت کار می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به کانسر مثانه قرار دارند.

در صورتیکه عفونت مثانه عود کند یا عامل دیگری در دراز مدت باعث تحریک مثانه شود، احتمال ابتلا به کانسر مثانه افزایش میابد.

اگر بیشتر از یک سال است که داروی پیگلیتازون (اکتوز) را مصرف می کنید، متأسفانه در خطر بیماری کانسر مثانه قرار دارید. سایر داروهای دیابت نیز که حاوی این ماده‌ی دارویی می باشند، خطر ابتلا به کانسر مثانه را افزایش می دهند.

اگر ناحیه‌ی لگن شما تحت پرتودرمانی قرار گرفته است، امکان بروز کنسر بلیدر یا سرطان مثانه در شما زیاد است. شیمی‌درمانی و مصرف داروهای سیکلوفسفامید نیز ممکن است موجب ایجاد سرطان در مثانه شوند.

انگل شیستوزوما، باعث ایجاد سرطان در مثانه می شود.

علائم سرطان مثانه

ادرار خونی که به دو صورت دیده می شود: یا فرد از ادرار خونی و دفع ه خون شکایت دارد یا در آزمایش ادرار، خون گزارش می شود. از هر ۱۰ نفر مبتلا به سرطان مثانه ۸ نفر ادرار خونی دارند. ادرار خونی معمولاً بدون درد است.

ادرار دردناک یا سوزش ادرار  

  گاهی تکرر ادرار

عفونت های ادراری

اگر تومور از مثانه خارج شده باشد، بیمار ممکن است از درد پشت اطراف مثانه شکایت داشته باشد.

ورم اندام تحتانی 

کاهش وزن

کم خونی  

توده در لگن 

  درد مقعد و لگن

نحوه تشخیص سرطان مثانه

*آزمایش ادرار

*معاینه فیزیکی که در آن به کمک انگشت، ناحیه مقعد و یا واژن مورد بررسی قرار گرفته و وجود هرگونه توده غیر طبیعی تشخیص داده می شود.

*سیستوسکوپی که در آن دوربین کوچکی از طریق میزراه وارد مثانه میشود و پزشک می تواند توسط آن وجود هر گونه بدخیمی را مشاهده کند.

*بیوپسی که در آن، از بافت دیواره مثانه از طریق وارد کردن لوله ای کوچک به داخل میزراه، نمونه برداری میشود.

*سی تی اسکن

*عکس برداری از مثانه بوسیله ی تزریق ماده حاجب

*ایکس ری

درمان سرطان مثانه

درمان سرطان های شایع سطحی مثانه

برای تشخیص این نوع از کانسر مثانه از سیستوسکوپی استفاده می شود. این نوع سرطان ممکن است یک عدد یا چند عدد باشد. پس از تشخیص، یک دستگاه مخصوص را وارد مثانه کرده و سرطان را خارج می کنیم.پس از خارج کردن سرطان، شیمی درمانی داخل مثانه ای هفته ای یک بار با ب ث ژ بمدت ۶ هفته باید صورت گیرد.این سرطان ها بعد از عمل شانس عود دارند، لذا باید هر سه ماه یکبار به مدت ۲ سال، مثانه را با دستگاه برای تشخیص عود سرطان بررسی کنیم و پس از ۲ سال هر ۶ ماه یکبار به مدت ۵ سال مثانه را مورد بررسی قرار دهیم. اخیراً برای جلوگیری از عود سرطان داروی ب ث ژ را برای چند ماه ادامه می دهیم.

درمان سرطان های غیر سطحی و نفوذ پذیر در عضله مثانه

این سرطان ها بر خلاف سرطان های قبلی، بزرگتر و قسمت وسیعی از مثانه را گرفتار می کنند و سرطان به داخل عضله مثانه پیشرفت می کند. برای تشخیص این نوع از سرطان مثانه، از سیستوسکوپی استفاده می شود و باید سرطان با دستگاه کاملاً خارج شود و با دستگاه قسمتی از عضله مثانه را هم خارج می کنیم تا مشخص شود تا چه مقدار از دیواره ی مثانه گرفتار سرطان شده است.این سرطان به علت درجه و گرید بالا و گرفتاری عضله مثانه، درمان آن خارج کردن مثانه و پروستات و درست کردن مثانه از روده کوچک است به این صورت که انتهای مثانه مصنوعی را به جدار پوست شکم وصل می کنیم.

 

دکتر هوشنگ قوامی

 جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان در تهران


Roza-afshar مثانه ,سرطان ,ادرار ,تشخیص ,درمان ,ابتلا ,سرطان مثانه ,کانسر مثانه ,ادرار خونی ,برای تشخیص ,عضله مثانه منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان پورتال و سایت تفریحی خبری ایرانیان Thatcherqmkhui74 Situs خرید اینترنتی autobararj Golden Rose shopousand بهترین سایت