جراحی واریس به زبان ساده به از مدار خارج کردن رگ های واریس گفته می شود. این روش در اوایل صده 1900 میلادی ابداع شد و از آن زمان تا حال در نحوه ی اجرا تغییر چندانی نداشته است. از این روش برای درمان واریس شدید استفاده می شود که برای مدت ها تنها چاره درمانی بیماران با واریس شدید بود.

بیماران با واریس شدید که به آنها جراحی واریس توصیه می شد اغلب یک یا چند نشانه ذیل را داشتند.

واریس طنابی شکل به صورت رگ های متورم و قطور زیر پوست

زخم های واریسی در کنار قوزک پا

خونریزی واریس

افراد با علائم واریس شدید مثل خارش پوست، تورم، سنگینی و درد پا که در اثر ایستادن بدون وقفه تشدید شود.

جراحی واریس چگونه انجام می شود؟

معمولا جراحی  در بیمارستان و با بیهوشی کامل و یا بی حسی نخاعی صورت می گیرد. مدت زمان جراحی در حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم می باشد. در طی جراحی بسته به اینکه کدام رگ آسیب دیده باشد4 الی 5 برش در پا ایجاد می شود و رگ آسیب دیده خارج می شود.پیش از عمل، پا علامت گذاری می شود و مسیر رگ واریسی نقشه برداری می گردد. اگر آسیب در رگ صافن بزرگ باشد، جراح با ایجاد یک برش حدود 3 سانتی متری و دسترسی به صافن بزرگ از ناحیه کشاله ران ارتباط رگ را با رگ ران قطع می کند. سپس با ایجاد برش هایی در رگ را تا ناحیه زانو خارج می شود. در صورت وجود آسیب در صافن کوچک بیمار به شکم خوابیده و از پشت زانو برش ایجاد می شود و ارتباط صافن کوتاه از رگ پشت زانو قطع می شود.معمولا یک لوله پلاستیک مانند، از بالاترین برش به رگ هدایت می شود و از پایین ترین برش همراه با رگ خارج می شود. پس از اتمام خارج سازی رگ، محل برش ها بخیه می شود. معمولا بانداژ و جوراب واریس پوشنده می شود.

مراقبت بعد از عمل جراحی واریس

معمولا بعد از جراحی  بیمار 24 ساعت در بیمارستان می ماند و اغلب افراد نیاز به چند روز استراحت در منزل را دارند و چند هفته ای (بین 2 تا 4 هفته ) طول می کشد بیمار بتواند فعالیت های معمول خودرا از سر گیرد.پس از جراحی بین 3 الی 5 روز بانداژ همراه با جوراب بایستی باز نشود و بعد برای چندین هفته لازم است جوراب واریس پوشیده شود.در روز اول پس از جراحی ممکن است از شما خواسته شود که از داروهای رقیق کننده خون استفاده نکنید.

جراحی واریس بهتر است یا لیزر واریس؟

امروزه لیزر واریس در بسیاری از مراکز درمانی بروز و مدرن دنیا جایگزین جراحی  شده است. نتایج درخشان حاصل از لیزردرمانی باعث شده پزشکان ترجیح دهند این روش را جایگزین جراحی  کنند.

اگر بخواهیم به صورت خلاصه این دو روش را مقایسه کنیم موارد ذیل قابل اشاره هستند:

مدت زمان: طول مدت جراحی یک ساعت تا یکساعت ونیم است درحالیکه زمان لیزر واریس کمتر از نیم ساعت می باشد.

جای برش و بخیه: در لیزر واریس هیچ گونه جای برش روی پوست باقی نمی ماند و بخیه زده نمی شود. اما در جراحی واريس چند ناحیه پا برش زده می شوند و جای بخیه باقی می ماند. با توجه به اینکه واریس در بین خانم ها شیوع بیشتری دارد و یکی از عوامل مهم برای خانم ها زیبایی است، جراحی  با توجه به برجا ماندن جای برش روی پوست به ایشان توصیه نمی شود.

خطر عفونت ناشی از برش: به طبع در جراحی واريس این مورد مطرح است و البته در لیزر واریس هم آنتی بیوتیک پس از درمان برای احتیاط مصرف می شود.

نیاز به استراحت و طول دوره نقاهت: در جراحی  معمولا چند هفته طول می کشد که بیمار روند عادی زندگی را در پیش بگیرد و تورم و درد برای چند روز باقی می ماند. اما در لیزر واریس این دوره کوتاهتر است و بیمار زودتر بهبود می یابد. شدت کبودی، تورم و درد در بیماران تحت درمان با جراحی  به مراتب بیشتر و این دوره در مقایسه با لیزر واریس طولانی تر خواهد بود.

برگشت واریس و عود مجدد: خطر ابتلای مجدد به واریس در همان ناحیه در روش جراحی  بیش از 30 درصد تخمین زده شده است.

عوارض بی هوشی: با توجه به اینکه لیزر واریس بدون نیاز به بی هوشی و با بی حسی موضعی انجام می گیرد، عوارض بیهوشی مختص جراحی  است.

موفقیت درمان: بر طبق گزارشات منتشر شده میزان موفقیت روش جراحی 71 درصد است این در حالیکه میزان موفقیت در روش کم تهاجمی واریس بیش از 98 درصد گزارش شده است.

عوارض و خطرات جراحی واريس

جراحی در مقایسه با لیزر واریس از خطر بالایی برخوردار است، این عوارض عبارتند از:

*واکنشهای آلرژیک

*خونریزی

*عفونت

*آسیب به عصب که با بی حسی در اندام ممکن است پدیدار شود.

*آسیب به بافت لنفاوی که با ورم لنفاتیک همراه است.

*ترومبوز ورید عمقی که همان تشکیل ه خون است.

*آمبولی ریوی که در نتیجه جابجایی ه و ورود به ریه می باشد. آمبولی ریوی می تواند کشنده باشد.

این ها همگی عوارض جراحی  هستند. خوشبختانه امروزه روش کم ضرر و کم خطر لیزر واریس جایگزین جراحی شده است و اغلب پزشکان روش لیزر درمانی واریس را به بیمارانشان توصیه می کنند. انجام لیزر واریس با هدایت سونوگرافی این امکان را برای پزشک فراهم می کند که با دید بازتری درمان را انجام دهد و حداقل آسیب به بافت های مجاور رگ مورد درمان، وارد شود.


کلینیک درمان واریس


Roza-afshar واریس ,جراحی ,لیزر ,جراحی  ,درمان ,بیمار ,لیزر واریس ,جراحی واریس ,واریس شدید ,جراحی واريس ,لیزر درمانی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

فلزیاب زاهدان متفاوت ترین وبلاگ معرفی کتاب دَر مِهْ فروشگاه آسمان تهران